Althaia

Unitat de Diàlisi


La Unitat de Diàlisi forma part del Servei de Nefrologia, i compta amb espais per a diàlisi simultània de pacients aguts i crònics. La unitat està dotada dels últims avenços tecnològics, tant en tractament d’aigua com en monitors de diàlisi i altres comoditats (monitors de televisió individuals). S'utilitza la tècnica d'hemodiafiltració on-line que aconsegueix una depuració més eficaç de la sang i pot comportar una millora de la qualitat de vida dels pacients. En aquesta unitat es realitzen més de 21.000 sessions d'hemodiàlisi anuals.

També hi ha la zona d’aprenentatge i tractament amb diàlisi peritoneal; la unitat d'hipertensió arterial, que realitza més de 500 Monitoritzacions Ambulatòries de Pressió Arterial (MAPA) anuals; i les consultes externes de Nefrologia (més de 7.000 visites anuals).

La presència física és de 7.00 a 22.00 hores, de dilluns a dissabte però hi ha personal localitzable la resta del temps.

Amb la voluntat d’acostar l’assistència als malalts, el servei de nefrologia també s'encarrega de coordinar les unitats de diàlisi de l'Hospital de Sant Bernabé de Berga i de l'Hospital de Cerdanya. A més, els professionals d'aquest servei també atenen les consultes externes dels pacients de les comarques del Bages, Moianès, Solsonès i Berguedà.

 

 

Diàlisi durant les vacances


Les persones que reben un tractament de diàlisi tenen la possibilitat de realitzar les sessions en el lloc de vacances triat, sempre que hi hagi un centre a prop que pugui proporcionar el tractament.

Per poder sol·licitar plaça al nostre servei de diàlisi, haureu de contactar amb nosaltres emplenant el formulari adjunt.


Documentació necessària per gestionar la reserva de plaça de diàlisi:

• Informe mèdic actualitzat i característiques de la diàlisi
• Serologia actualitzada, no superior a trenta dies de la primera diàlisi en el lloc desplaçat
• Targeta sanitària
• Full de derivació o SIFCO (Fitxer d’Informació de Gestió del Fons de Cohesió Sanitària) en el cas de pacient procedent de diferent comunitat autònoma. S’haurà de sol·licitar en el seu centre de referència.

 

Un cop rebuda total la documentació, contactarem amb vosatres o amb el centre de referència per confirmar la sol·licitud.

Centre Hospitalari de Manresa
Carrer Flor de Lis, 33 planta 1

T 93 873 25 50 ext. 1636