Althaia

Servei d'Emergències Mèdiques

El Sistema d'Emergències Mèdiques, SA (SEM) és una empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, adscrita al Servei Català de la Salut (CatSalut), creada l'any 1992.

Les funcions del SEM són donar atenció a les urgències i emergències extrahospitalàries, el transport sanitari urgent i la cobertura de situacions de risc previsible mitjançant el servei 061 i oferir informació sanitària i consell de salut amb el servei telefònic Sanitat Respon (902 111 444).

El SEM disposa, a la comarca del Bages, de 6 unitats de Suport Vital Bàsic (SVB), distribuïdes en diferents poblacions i 1 unitat de Suport Vital Avançat (SVA), unitat medicalitzada els 365 dies de l'any, que dóna cobertura a una població aproximada de 180.000 habitants. La Unitat medicalitzada, formada per un Tècnic en Transport Sanitari (TTS), una infermera i un facultatiu, es troba ubicada a l’edifici de Sant Joan de Déu de Manresa i s'activa a través del número corporatiu 061, coordinat pel CeCor (Centre de Coordinació) situat a l'Hospitalet que mobilitza els recursos depenent de la demanda.

Cap servei

Dr. Fermi Roqueta Egea

Caps unitat infermeria

Sr. Josep Antoni Mora Yelamos

Dr. Herbert Glenny Baquerizo Vargas

Dr. Joan Casadevall Castella

Dra. Gloria Diaz Bas

Dra. Isabel Guitart Santos

Dr. Juan Victor Lorente Olazabal

Dra. Aina Pages Castella

Dr. Ramon Rafat Sellares

Dra. Susana Simo Melendez

Dr. Juan Luis Torres Hontana

Sr. Angel Olucha Cañizares

Sra. Anna Portabella Serra

Sra. Maria Del Mar Sala Anglerill

Sra. Montserrat Soler Sellares

Coneixeu els nostres serveis

La base de Manresa del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de la Fundació Althaia commemora enguany el seu desè aniversari. Per celebrar-ho, el passat mes de març es va portar a terme un acte on, a part de fer balanç sobre la història d’aquest servei, es va presentar un nou vehicle d’assistència medicalitzada (VAM) dotat amb aparells de darrera generació.

Al llarg de l’acte commemoratiu el doctor Fermí Roqueta, responsable del SEM a Manresa des del seu inici, va fer un breu repàs històric sobre aquesta base que es va inaugurar el 9 de març de l’any 1995 i que va fer la primera sortida el dia 17 de març. Josefina Rovira, coordinadora d’infermeria del SEM Manresa, va explicar algunes de les experiències viscudes en aquest servei, on actualment hi treballen uns quaranta professionals, entre metges, infermeres i tècnics en transport sanitari. Al llarg d’aquests deu anys més de setanta persones han estat vinculats amb el SEM.

Finalment, el coordinador de Tècnics en Transport Sanitari d’aquesta base SEM, Rafael Pozo, va donar a conèixer les característiques del nou vehicle que està dotat de material sanitari per emergències respiratòries, cardiovasculars, traumatològiques i pediàtriques.