Althaia

ABS Barri Antic

L'ABS Barri Antic, ubicada al barri vell de la ciutat, dóna cobertura als veïns d’aquesta zona, juntament amb els dels barris de les Escodines i el Xup. Tant a Sant Salvador de Guardiola, a Castellfollit del Boix com a Maians hi ha consultoris municipals.

S'ofereix atenció tant dels metges de família, com pediatres, diplomades en infermeria, llevadores, odontòlegs, treballadores socials i personal administratiu i d’atenció a l’usuari. 

Aquí es realitza activitat preventiva (programa de prevenció d'adults, programa d’atenció a la dona, prevenció odontològica, pediatria i puericultura) i atenció a les malalties agudes, sense oblidar l’atenció urgent i domiciliària.

Horari d'atenció
Dilluns a divendres de 8.00 a 21.00h 

 

 

 

 

 

 

Som a:

Carrer Remei de Dalt 8-14   
08241 Manresa
T. 93 874 41 00

Accés  

Es pot accedir a l'edifici tant pel carrer Remei de Dalt, que enllaça amb la plaça Hospital, com per la Via de Sant Ignasi, a través del carrer Remei de Baix. El centre està ubicat just davant de l'Hospital de Sant Andreu.

Aparcament

Si veniu en cotxe us aconsellem aparcar-lo pels carrers més propers: Via Sant Ignasi, Mossèn Jacint Verdaguer, etc. ja que l'espai situat davant de l'ABS està reservat als taxis.

Transport Urbà

Línia 4 Font-Valldaura
Parada: CAP Barri Antic
Consulteu rutes i horaris a la pàgina web de l'Ajuntament de Manresa

 

 

Coordinador/es infermeria

Sra. Remei Domene Garrido

Dr. Joan Barrios Sendra

Dr. Jordi Bermudez Pohl

Dr. Joan Cerda Perarnau

Dr. Pere Garriga Torres

Dra. Isabel Guitart Santos

Dr. Miguel Daniel Molina Villaverde

Dra. Roser Ordeig Villanueva

Dr. Alfons Perez Sanchez

Dra. M.Luisa Pujol Prim

Dra. Adriana Marcela Rando Segarra

Dra. Anna Serra Lopez

Dra. Edurne Serra Renobales

Dr. Juan Luis Torres Hontana

Dra. Gemma Vila Espinalt

Dra. M.Teresa Vila Pujol

Sra. M.Montserrat Anfruns Garcia

Sra. Angels Badal Alter

Sra. Maria Josep Bover Reig

Sra. Rosa M. Cobacho Casafont

Sra. Carme Fonts Bosch

Sra. Montserrat Monell Mateo

Sra. Elisabeth Muñoz Martinez

Sra. M.Josep Nieto Sanchez

Sra. Pilar Puig Plana

Sr. Antoni Quesada Pampols

Sra. Lourdes Rubio Diaz

Sra. Silvia Sala Salas

Sra. Amalia Valero Sarrion

Sra. Isabel Maria Gonzalez Vera

Llevadores

Sra. Carme Ramos Rastrero

Sra. Montse Sallent Servitja

Treball Social

Sra. Clara Cardona Yelamos

Coneixeu els nostres serveis

 • Medicina General i Infermeria

Els metges de capçalera i les diplomades d’infermeria assisteixen en problemes de salut i en activitats de prevenció. S’aplica el PAPPS (Programa d’Activitats Preventives i Promoció de la Salut).

 • Atenció Pediàtrica i Puericultura

Els pediatres i diplomades d’infermeria atenen els nens fins als 14 anys tant pels problemes de salut com per totes les activitats de prevenció mitjançant el Programa del nen sa, les vacunacions i la relació amb les escoles.

 • Atenció Odontològica

L’odontòleg atén els problemes de salut buco-dental i, a més, participa en les activitats preventives per als infants.

 • Treball social

  Amb estreta relació amb el metge i la infermera, la treballadora social atén tots els temes que precisin d’una intervenció social. Amb estreta relació amb el metge i la infermera, la treballadora social atén tots els temes que precisin d'una intervenció social.

 • Servei d’Informació i d’Atenció
  El servei d’Atenció a l’Usuari atén a ambdós ABS's, informant i facilitant qualsevol tràmit que necessiti l’usuari. Cada centre disposa d'una bústia de suggeriments, així com de fulls de reclamació a disposició dels usuaris.
 • Anàlisis clíniques

Si el metge o la infermera demana un anàlisi l’extracció es realitza al mateix ABS. També es fan les extraccions a domicili pels malalts que no poden desplaçar-se al Centre de Salut.

 • Control anticoagulant

El control dels pacients que es tracten amb anticoagulants es realitza en el mateix ABS per metges de família.
Entrega i recollida de medicació crònica autoritzada pel seu metge.
Quan el metge hagi autoritzat una medicació durant almenys quatre mesos, s’emeten de forma automàtica les receptes necessàries i l’entrega la realitza al Servei d’admissions.

 

 • La llevadora depenent del programa d’Atenció a la Dona de l’Institut Català de la Salut visita al Centre de Salut i fa de pont amb el ginecòleg. Es realitzen activitats de prevenció i control i de seguiment de l’embaràs.
 • Si és necessari, tant el metge com la infermera i la treballadora social atenen al domicili totes aquelles persones que per motius de malaltia crònica, per raons d’edat o que tenen dificultats per desplaçar-se al Centre de Salut. També s’atén a domicili els problemes aguts amb impossibilitat de desplaçament a l'ABS.
 • El metge i la infermera atenen d’urgència al Centre de Salut o al domicili de 8.00 a 21.00 hores de dilluns a divendres. Fora d'aquest horari cal adreçar-se al CAP Bages (C/ Soler i March, 6) on hi ha el Punt d'Atenció Continuada (PAC) amb un horari d’atenció de 20.00 a 8.00 hores els laborables, i de 24 hores els dissabtes, diumenges i festius. També es pot trucar al 061 CatSalut Respon on metges i infermeres donen consells de salut i assessoren sobre què cal fer en cada situació.

Per demanar hora de visita podeu:

 • Telefonar al núm. 93 874 41 00 en horari de 8 a 20h.
 • Anar presencialment al CAP en el mateix horari.
 • Sol·licitar l'hora de visita a través d'aquest enllaç.