Althaia

Atenció sociosanitària

Un treball multidisciplinari

Les unitats d'atenció sociosanitària són espais assistencials dotats de l’estructura i del personal necessaris per atendre pacients amb necessitats sanitàries i socials. Aquesta atenció es presta a través de serveis d’internament, atenció ambulatòria diürna sociosanitària i per equips de valoració i de suport.

L’atenció sociosanitària garanteix una atenció de qualitat en demències, en altres malalties neurològiques i en malalties cròniques degeneratives que cursen discapacitat, i a persones en fase de convalescència o amb malaltia avançada i terminal.

 

Unitat de Convalescència

Les unitats de convalescència ofereixen aquells serveis necessaris per a restablir les funcions o activitats que hagin estat afectades per diferents patologies. Atenen persones grans amb malalties de base que necessiten una recuperació funcional després de patir un procés quirúrgic, mèdic o traumatològic.

Ingressen en aquesta unitat, persones que es troben en fase de recuperació d'un procés agut i que tenen una pèrdua d'autonomia potencialment recuperable. Actualment la Fundació Althaia disposa de 26 places per a aquest servei. 

Si heu d'ingressar en aquesta unitat o ho ha de fer alguna persona propera a vosaltres, us pot interessar llegir i tenir més informació.

 

Unitat de Llarga Estada

Les unitats de llarga estada ofereixen els serveis necessaris per al tractament rehabilitador, de cures de manteniment i de prevenció de complicacions, i com a suport per a persones grans amb malalties cròniques de llarga evolució que han generat incapacitats funcionals, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima autonomia que permeti la situació de la persona malalta. Inclou l’atenció a persones amb demència avançada o amb algun altre trastorn cognitiu de tipus crònic.

En aquesta unitat s'atenen persones amb patologies cròniques d'invalidesa, amb gran dependència física i/o psíquica, que necessiten de l'aplicació de mesures de confort, així com atenció sanitària continuada difícil de proporcionar a domicili. Actualment hi ha 43 places concertades.

 

Com arribar

Som a:
Carrer Flor de Lis, 33
T. 938 732 550

Bus urbà
Parada Centre Hospitalari
Línia 8 - Perimetral estacions
Línia 2 - La Parada
Línia 7 - Festius - La Parada   més info

Ferrocarrils de la Generalitat - Parada Manresa-Baixador

Cap de la Divisió
Dr. Ignasi Carrasco Miserachs

Atenció Mèdica
Dr. Enric Pascual Arguedas (Convalescència)
Dra. M. Eugènia Viladot Blasi (Llarga Estada)

Coordinació
Sra. Alba Comellas Padró

 

  • Assistència mèdica i d'infermeria
  • Fisioteràpia
  • Suport psicològic al pacient i la seva família
  • Teràpia ocupacional
  • Atenció espiritual
  • Podologia
  • Perruqueria
  • L’horari de visita dels pacients és de 09.00 a 20.00 hores.
  • Per tal de respectar al màxim el descans dels pacients s’aconsella evitar les visites entre les 14.00 i les 16.00 hores.
  • La porta d’accés al centre quedarà tancada de les 21 hores fins a les 7 del matí. Els caps de setmana, la porta estarà tancada les 24 hores. En aquest horari caldrà fer ús d’un videoporter. Us demanem que intenteu reduir al màxim les entrades durant aquesta franja horària.