Althaia

Formació sanitària especialitzada

Formant especialistes des de 1994

 

Una trajectòria en dues fases

Althaia ha fet una aposta important i desenvolupa un treball intens en la formació de professionals especialistes. El recorregut va començar al juliol de l’any 1994 quan el Ministerio de Educación y Ciencia va acreditar l’Hospital  General de Manresa per formar especialistes. La primera unitat acreditada va ser aquell any per formar especialistes en Medicina Familiar i Comunitària. La van seguir les unitats de Medicina Interna, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Psiquiatria i Infermeria de Salut Mental.

A finals de l’any 2002, amb la creació de la Fundació Althaia, es fa una aposta per la formació d’especialistes treballant per la incorporació de noves unitats docents. Així, es van anar acreditant les especialitats de Pediatria i les seves àrees específiques, Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Anestesiologia i Reanimació, Infermeria d’Obstetrícia i Ginecologia, Obstetrícia i Ginecologia, Psicologia Clínica i Oncologia Clínica.

La formació dels residents es realitza segons la guia de l'initerari formatiu tipus (GIFT) de cadascuna de les especialitats, que inclouen tots els aspectes propis de l'especialitat (coneixements i habilitats), així com altres aspectes de formació transversal que faran del resident un professional amb un desenvolupament més íntegre i global.

 

Especialitats acreditades

Actualment està acreditada per formar metges/sses interns/es residents en les especialitats d’Anestesiologia i Reanimació, Cirurgia General i Digestiva, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Medicina Intensiva, Medicina Interna, Obstetrícia i Ginecologia, Oncologia, Pediatria i les seves àrees específiques, Psiquiatria; psicòlegs/logues especialistes en Psicologia Clínica, i infermers/es especialistes en Salut Mental i en Obstetrícia i Ginecologia.

A Althaia també es formen residents de les especialitats de Medicina Familiar i Comunitària i Infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària de la Unitat Docent Multiprofessional de l'Institut Català de la Salut de la Catalunya Central.

 

 

 

Residents 2017

Un recull del dia a dia dels futurs especialistes que es formen a la Fundació Althaia