Althaia

  Presentació

  Formació sanitària especialitzada a Manresa

  La  nostra institució inicia la tradició docent des de la seva fundació als anys trenta del segle passat  tal com es veu en els escrits dels doctors Soler, Selga, Ribó, Viladot i altres. L’any 1994  s’acredita per formar Metges Interns Residents (MIR)  i l’any 2008, de la mà de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), es converteix en centre universitari.

  Especialitats acreditades

  Althaia ha fet una aposta important i desenvolupa un treball intens en la formació de professionals especialistes. Actualment està acreditada per formar Metges Interns Residents en les especialitats d’Anestesiologia i Reanimació, Cirurgia General i Digestiva, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Medicina Intensiva, Medicina Interna, Obstetrícia i Ginecologia, Oncologia, Pediatria, Psiquiatria, Psicologia Clínica, Infermeres en Salut Mental i Llevadores.

  Una trajectòria en dues fases

  El recorregut va començar al juliol de l’any 1994 quan el Ministerio de Educación y Ciencia va acreditar l’Hospital  General de Manresa per formar especialistes. La primera unitat acreditada va ser aquell any per formar especialistes en Medicina Familiar i Comunitària. La van seguir les unitats de Medicina Interna, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Psiquiatria i Infermeria de Salut Mental.

  A finals de l’any 2002, amb la creació de la Fundació Althaia, es fa una aposta per la formació d’especialistes treballant per la incorporació de noves unitats docents. Així, es van anar acreditant les especialitats de Pediatria, Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Anestesiologia i Reanimació, Llevadores, Obstetrícia i Ginecologia, Psicologia Clínica i Oncologia Clínica. Actualment es treballa per incrementar les places de Medicina Interna i de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

   

     El nostre entorn

  Una ciutat universitària

  La Fundació Althaia s'ubica a Manresa, una ciutat universitària per descobrir. Us proposem alguns portals que us ajudaran a conèixer millor l'entorn on ens ubiquem:

  Ajuntament de Manresa
  Manresa campus universitari
  Turisme Manresa
  Barcelona és molt més


  Si el que voleus és desplaçar-vos per la ciutat o bé per diferents ciutats catalanes, us recomanem que visiteu els següents espais:

  Transport urbà i interurbà de Manresa
  Transport públic d'arreu de Catalunya

   

   

  Residents 2017

  Un recull del dia a dia dels futurs especialistes que es formen a la Fundació Althaia