Althaia

ETI

Equip de Teràpia Intravenosa

Qui som?

L’Equip de Teràpia Intravenosa - ETI es dedica a la implantació, cura i manteniment de catèters de llarga durada, d’inserció perifèrica guiada per ecografia.

Hi treballen sis infermeres, (tres del servei d’Oncologia i tres del servei de Diagnòstic per la Imatge), totes elles expertes en la implantació, la cura i el manteniment de catèters centrals d'inserció perifèrica (PICC) i línies de mitges (MIDLINE) guiada per ecografia. És una tècnica exclusiva infermera, on col·labora un auxiliar d’infermeria i metges radiòlegs.


Com va néixer l'ETI?

L'ETI va néixer a Althaia durant el mes de gener de 2014 i va sorgir davant la necessitat de buscar una alternativa als pacients amb tractament oncològic, per tal de conservar l’arbre venós, reduir el nombre de venopuncions, minimitzar possibles complicacions i promoure l'autonomia del pacient.

En l’actualitat, és l’equip de teràpia intravenosa referent a Althaia, ja que no treballa únicament amb la unitat d’Oncologia, sinó que està donant servei a pacients d’altres especialitats que necessiten un tractament de llarga durada, que no tenen un bon accés venós o, fins i tot, pacients que poden fer un tractament a domicili, evitant ingressos hospitalaris.

Per què és tant important aquest equip?

La utilització de l’ecògraf durant la inserció ens permet trobar amb facilitat una vena profunda, amb un diàmetre gran i amb major caudal que, juntament amb la millora dels materials dels catèters (poliuretà de tercera generació) i el seguiment continuat de les cures, ha permès disminuir el risc de trombosis, la taxa d’infecció i garantir una llarga durada del catèter.

A part de la implantació, cura i manteniment dels catèters, l’equip ofereix assessorament, formació i docència dins l'hospital, a altres centres sanitaris i a centres d’atenció primària.

Per fer la sol·licitud de la inserció, s’utilitza una interconsulta interna on s’intenta donar resposta en menys de 24 hores.

 

 

 

Per a qualsevol dubte o aclariment que vulgueu consultar us podeu posar en contacte amb les infermeres referents:

• De dilluns a dijous de 07.30 h a 18.30 h
• Divendres de 07.30 h a 15.30 h

Fora d’aquest horari us podeu dirigir al Servei d’urgències.

Servei de diagnòstic per la imatge
Gisela Arenas Batista. ext: 7086

Hospital de dia d’oncologia
Gemma Farré Chulilla ext: 3419
Marta Galí Pedrola ext: 3419