Althaia

Ser donant

Ser donant és un acte altruista. A través de la donació de sang, òrgans o teixits podem ajudar altres persones a millorar la seva qualitat de vida, restablir la seva salut, fins i tot salvar-li la vida.

Podeu descobrir "tot el que cal saber per donar vida", a l'apartat Donació i trasplantament del Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

El Banc de Sang es troba a l'edifici Sant Joan de Déu
T. 93 874 51 51
Fax 93 874 52 98

Horari:
De dilluns a divendres
de les 11.00 a les 15.00 hores
de les 16.00 a les 20.00 hores

Per a més informació podeu consultar la pàgina web del Banc de Sang i Teixits.

Molts malalts poden beneficiar-se d'un trasplantament d'òrgans o teixits, per exemple aquells que pateixen malalties avançades de fetge, ronyó, cor, pulmó, intestí o pàncrees.Igualment, els qui pateixen malalties als ossos, algun tipus de ceguesa, les artèries o els qui han patit grans cremades.

Si esteu interessats a fer-vos donants podeu demanar més informació a l'Organització Catalana de Trasplantaments OCATT

Des del juliol de 2006, la Fundació Althaia forma part del Programa de Sang de Cordó Umbilical del Banc de Sang i Teixits.
La sang de cordó umbilical conté cèl·lules mare que es poden fer servir com les cèl·lules de la medul·la òssia per a realitzar trasplantaments a malalts de leucèmia o a persones afectes de malalties genètiques.
 
El procés de donació i obtenció de la sang de cordó umbilical és relativament senzill. Si esteu esperant una criatura i esteu interessats a poder fer aquest tipus de donació, comenteu-ho a la vostra llevadora o bé quan acudiu a la visita prepart de l'hospital. També podeu consultar aquí el fulletó informatiu.