Althaia Xarxa Assistencial Universitària de Manresa | Revista Informativa | Número 3 | Abril 2015 - page 15

Número 3 | Abril 2015 | Pàg. 15
Programa amb
El
Corte Inglés
per a
pacients crònics
Informática El Corte Inglés i la Funda-
ció Althaia han fet realitat una nova
plataforma tecnològica que permet
optimitzar la gestió dels pacients amb
patologies cròniques. Els pacients que
n’han fet ús han accedit al seu perfil
per introduir dades relacionades amb
la seva qualitat de vida, nivell de dolor
o estat anímic, entre altres paràmetres.
També han inserit indicatius relacionats
amb el seu nivell de glucosa, pes, pols,
temperatura o tensió arterial. La seva
percepció és que el sistema és de fàcil
gestió, alhora que en destaca el fet que
han utilitzat la seva tauleta diàriament.
Docència + Innovació + Recerca
150 especialistes
a la
VII Reunió de Columna
150 professionals de tot l’estat van
prendre part a la VII Reunió de Colum-
na, una trobada referent que va perme-
tre analitzar i debatre les millors formes
d’abordar patologies associades a la
columna vertebral. En aquesta ocasió,
la jornada portava el títol de “Defor-
mitats sagitals. Etiologia i tractament”
i s’hi van desenvolupar 28 ponències.
Althaia va comptar amb la col·laboració
de la Mútua de Terrassa.
Pukono
, aplicació per
a mòbil per a pacients
nefrològics
Professionals del servei de Nefrologia
de la Fundació Althaia han creat una
aplicació per a telèfon mòbil adreçada
a cuidadors i pacients amb insuficiència
renal i hipertensió. L’app Pukono com-
bina el treball fet per professionals de
la salut i de l’alimentació amb l’objectiu
d’oferir als pacients informació sobre
quins aliments són segurs per a la seva
salut i quins poden ser perillosos. Les
receptes i menús han estat elaborats
per la Fundació Alícia. L’eina inclou un
apartat de consells per reduir el risc dels
aliments més perillosos.
L’aplicació conté un cercador d’aliments
Althaia,
capdavantera
en recerca
L’Observatori de la Recerca de la Ca-
talunya Central ha comptabilitzat
1.004 articles sorgits d’investigadors
de les universitats, hospitals i centres
de recerca del Bages, Solsonès, Anoia,
Osona i Berguedà. Amb 131 articles
indexats publicats, durant el període
2009-2013, Althaia és la segona ins-
titució en producció científica per da-
rrere del Centre Tecnològic Forestal de
Catalunya, ubicat a Solsona.
37 articles indexats
amb
valor d’impacte
Durant el 2013, els professionals d’Althaia
van publicar 44 articles, 28 en publica-
cions internacionals i 37 indexats amb
factor d’impacte. Destaca l’inici de 6 assa-
jos clínics, 11 estudis observacionals post
autorització i 24 d’epidemiològics. Els
professionals d’Althaia van presentar 113
comunicacions en jornades i congressos,
28 de les quals en certàmens internacio-
nals. En l’àmbit de la innovació, el treball
se centra en el desenvolupament i poste-
rior comercialització de nous ginys i tam-
bé de noves aplicacions de mòbil.
La Jornada de Geriatria
arriba a la
sisena edició
120 professionals especialitzats en
l’atenció geriàtrica i que treballen en
diferents recursos i nivells assistencials
van prendre part, a finals de febrer, a la
sisena edició de la Jornada de Geriatria
del Bages. Durant la trobada van poder
conèixer noves experiències, abordat-
ges i coneixements sobre el tractament
de la insuficiència cardíaca en la gent
gran. L’altre tema, tractat en una al-
tra taula rodona, va ser el delírium en
l’ancià que es va abordar des d’un punt
de vista teoricopràctic.
Aposta pel vídeo en el
camp mèdic
Althaia col·labora amb l’empresa 1d3a
per desenvolupar el software Med1c
que permet etiquetar diferents mo-
ments d’un vídeo mèdic. S’ha començat
a treballar amb el Servei de Ginecologia
per fer servir el vídeo en les ecografies
per a la patologia ginecològica comple-
xa. I també amb el Servei de Pneumo-
logia per a l’avaluació de les broncoscò-
pies. Les aplicacions del nou programari
són molt extenses i, progressivament,
es pretén desenvolupar solucions per a
altres àrees assistencials.
que de forma visual els identifica mit-
jançant un semàfor renal, tenint en
compte si l’aliment és segur pel que fa
a sodi, potassi i fòsfor, que són els mi-
nerals que tenen un efecte més directe
en la insuficiència renal.
1...,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 16
Powered by FlippingBook