AlthaiaXarxa - Número 5, gener 2017 - page 12

Avui visitem...
El servei de cuina de la
Fundació Althaia està
sempre al peu del canó
per oferir una aten-
ció
personalitzada,
pròxima i immediata
.
Un equip format per
una
seixantena de
persones
assegura que
pacients i professionals
de la institució tinguin
una
alimentació sana
i equilibrada
.
Un
gran equip
per oferir
una
dieta saludable
Una bona alimentació és bàsica per tenir
una vida saludable. Una màxima que te-
nen ben present els professionals del ser-
vei de cuina de la Fundació Althaia, que
s’encarreguen de preparar el menjar tant
dels pacients hospitalitzats com del per-
sonal de la institució. Dues xifres exem-
plifiquen la frenètica activitat que porten:
preparen prop de 800 dinars diaris i unes
20.000 pensions completes mensuals.
Oferir una bona qualitat gastronòmica i,
alhora, dietètica són els objectius centrals
de la seixantena de persones que, repar-
tides en tres torns, treballen al servei.
Tant l’Hospital Sant Joan de Déu com la
Clínica Sant Josep i el Centre Hospitalari
disposen de cuina pròpia, fet que permet
oferir un tracte més pròxim, personalitzat
i immediat. Se segueix el sistema tradicio-
nal de línia calenta, és a dir, tots els plats
s’elaboren al mateix dia.
La cuina està en funcionament durant
15 hores diàries. L’activitat comença a les
7 del matí amb la recepció de les mer-
caderies i la preparació dels esmorzars.
Diàriament se serveixen a l’entorn de 350
esmorzars a pacients a Sant Joan de Déu,
80 a la Clínica Sant Josep i 50 al Centre
Hospitalari.
El dinar és, sens dubte, l’àpat central i
també el que requereix més esforços de
coordinació. S’ha de tenir en compte que
cada persona segueix una dieta en funció
de la seva patologia. I que aquesta dieta
pot canviar d’un dia per l’altre, o fins i
tot en un mateix dia. A més, els usuaris
poden escollir entre diferents opcions de
plat. El procés d’emplatar els dinars acos-
tuma a durar una hora i quart.
El servei de cuina està preparat per oferir
més de 60 dietes terapèutiques i diferents
textures. Triturat, sense sal, de fàcil mas-
ticació, sense lactosa, per a pacients que
fan diàlisi... són només algunes de les in-
Pàg. 12 | Número 5 | Gener 2017
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 13,14,15,16
Powered by FlippingBook