Althaia

Col·laboracions i atencions en salut mental a altres serveis

Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR)

assir.jpgEl Programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) és una estructura de suport a l’equip d’atenció primaria. Els i les professionals santitaris/sanitàries que duen a terme les diferents línies de serveis i activitats s'ubiquen dins de l’ABS (Àrees Bàsiques de Salut) en un nivell intermedi entre les xarxes d'Atenció Primària (AP) i d'Atenció especialitzada Hospitalària, i dona suport a l’equip de AP.

Des de la Divisió de Salut mental, a l’equip de l'ASSIR Bages-Solsonès-Moianès hi ha un servei de psicologia per tal d’atendre a totes les persones que requereixin aquest servei en qualsevol moment de la seva vida.
 

 

Intervenció en les Unitats d’Atenció a la Dependència

dependencia_salutmental_lead.JPGEl Servei de Salut Mental participa en l’equip multidisciplinari d’atenció a les persones ingressades a la unitat d’atenció sociosanitària. La seva intervenció es basa en prevenir els problemes psicològics derivats de les dificultats adaptatives davant la pèrdua de salut, la pèrdua d’autonomia i altres canvis provocats per la malaltia o la lesió.

El Servei de Salut Mental intervé, a través d’un seu equip multidisciplinari d’atenció, al Centre de disminuïts físics una residència de persones amb discapacitat física greu que forma part de la Fundació Althaia, per donar suport psicològic al residents des del seu ingrés, durant el procés adaptatiu i durant tota la seva estada a la residència.

 

Psicooncologia

psicooncologia_lead.jpgDes de la Divisió de Salut Mental es dona atenció psicològica a les persones que passen per processos oncològics ateses a la Fundació Althaia, així com a les seves famílies.

Principalment es duu a terme l’avaluació i tractament de la patologia psiquiàtrica que pugui presentar el pacient i la simptomatologia emocional i/o conductual associada al procés oncològic.



 

Centre penitenciari Lledoners

lledoners.jpgLa Divisió de Salut Mental, amb un equip multidisciplinar, atén a les persones internades al centre penitenciari que presenten algun tipus de trastorn mental.

L’objectiu és assolir una atenció integral de les persones amb trastorn mental i/o addiccions que es trobin en règim penitenciari i coordinar actuacions amb els professionals d’atenció primària i dels serveis penitenciaris per millorar la capacitat de detecció, diagnòstic i seguiment en trastorns de baixa complexitat, així com establir programes de prevenció d’addiccions o comportaments de risc.