Althaia

Notícies
La Generalitat presenta una guia sobre les tecnologies digitals a la infància, l’adolescència i la joventut en què ha participat Althaia

La Generalitat presenta una guia sobre les tecnologies digitals a la infància, l’adolescència i la joventut en què ha participat Althaia

Dos psicòlegs de Salut Mental de la institució han pres part en el grup de treball que ha elaborat el document

29/09/2022

El Govern ha presentat aquest dimecres al Palau de la Generalitat de Catalunya la guia Les tecnologies digitals a la infància, l’adolescència i la joventut, un pla d’acció i recomanacions per orientar tant a professionals de l’educació com a les pròpies famílies en el bon ús de les tecnologies digitals. Dos psicòlegs de la Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia, Dominica Díez i Jordi Bernabeu, són membres del grup de treball que ha elaborat la publicació.

En la presentació han intervingut Magda Casamitjana Aguilà, directora del Pacte Nacional de Salut Mental; Alexis Serra, secretari d’Infància Adolescència i Joventut, i Joan Colom Farran, subdirector general d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques. Han posat de relleu el caràcter transversal de la guia, document que ha de ser un referent per tots els professionals que treballen amb infants i joves. També han alertat de les conseqüències que té per als infants i joves fer ja sigui un mal ús de les noves tecnologies o bé un ús excessiu.

La presentació de la guia ha inclòs una taula sobre l’ús de les noves tecnologies des del punt de vista integral en què hi ha participat diferents experts, entre els quals Bernabeu i Díez.

Sobre la guia
La publicació vol ser una eina d’acompanyament a les famílies, als docents, als educadors, i als mateixos infants, adolescents i joves en el difícil camí de la convivència i la relació amb els altres mitjançant les noves tecnologies digitals. Es tracta de tot un seguit de dispositius i mitjans amb riscos importants si no se’n fa un bon ús, però també amb un gran potencial educatiu, d’innovació, de convivència i de relació que s’han de saber aprofitar per millorar el present i el futur de la societat.

El grup de treball que ha elaborat la guia va iniciar l’activitat el 2017.

Podeu consultar la guia en aquest enllaç.