Althaia

Història

Vocació de servei al llarg del temps

Una xarxa hospitalària

Manresa ha disposat històricament d’una important i qualificada xarxa hospitalària. Fa poc més de vint anys, a la ciutat hi havia cinc centres hospitalaris oberts, tots susceptibles d’atendre malalts aguts: Hospital de Sant Andreu, Clínica de Sant Josep, Unitat Coronària, Centre Hospitalari i Sant Joan de Déu. Amb l'objectiu de poder oferir la millor atenció, estar a la primera línia d'innovació i esdevenir més resolutius, al llarg del temps s'ha anat portant a terme la unificació dels diversos centres.

Centre Hospitalari i Unitat Coronària es van unir el 1986 i posteriorment, el 1994, s’hi va incorporar la Clínica de Sant Josep, amb més de 100 anys d’història a la ciutat. Les institucions responsables d’aquest tres equipaments van crear la Fundació Centre Hospitalari Unitat Coronària.

El 1988, per altra banda, es va crear la Fundació Hospital General de Manresa arran de la reordenació hospitalària a la ciutat que havia promogut el departament de Sanitat de la Generalitat. La fundació era integrada per l’Ajuntament i l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu, màxims responsables dels hospitals de Sant Andreu i Sant Joan de Déu, respectivament. Aquests dos centres assistencials tenen una dilatada història a la ciutat.

El naixement d'Althaia

Althaia es va constituir oficialment el 4 de desembre del 2002 fruit de la fusió de la Fundació Centre Hospitalari i Cardiològic i de la Fundació Hospital General de Manresa, organitzacions que gestionaven els diferents espais hospitalaris de la ciutat.

Va néixer amb l'objectiu d'oferir uns serveis sanitaris i socials amb qualitat i eficiència, en el marc d’una organització orientada a satisfer les necessitats de les persones i a potenciar l'excel·lència tant tècnica com humana dels seus professionals.